Subscribe

Cum sociis natoque penatibus et magnis
[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Meer informatie? Bel 0416–330019 of mail info@ingenieursbureaubrabant.nl

Subscribe elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae eleifend ac, enim. Aenean vulputate eleifend tellus.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Subscribe elementum semper nisi. Aenean vulputate eleifend tellus. Aenean leo ligula, porttitor eu, consequat vitae eleifend ac, enim. Aenean vulputate eleifend tellus.

[contact-form-7 404 "Niet gevonden"]

Asbest risico

Wat is het risico van aanwezige asbest? Een advies asbest risico geeft duidelijkheid over de actuele en potentiële risico’s en op welke wijze deze kunnen en moeten worden beheerst. Indien tijdens een inventarisatie blijkt dat asbesthoudend materiaal in niet gebonden vorm voorkomt en/of beschadigd is, zal elk asbestinventarisatie bedrijf aangeven dat er nader onderzoek gedaan moet worden naar de risico’s aan de hand van NEN 2991:2015. Dit zal ook zo zijn wanneer er geen (directe) renovatie-, verbouw- of sloopplannen zijn, maar het gebouw slechts in gebruik is of bezocht wordt door derden. Het is dan noodzakelijk om vanuit nader onderzoek een risicobeoordeling op te laten stellen waarin duidelijkheid gegeven wordt omtrent de absolute en eventuele risico’s voor de gebruikers van het gebouw. Het geeft uitsluitsel over wat de essentiële maatregelen zijn die genomen moeten worden om deze risico’s te beheersen.

Een risicobeoordeling geeft duidelijkheid of het asbesthoudende materiaal:

  • Een direct risico vormt voor de gebruikers van een gebouw en direct verwijderd moet worden;
  • Geen direct risico vormt voor de gebruikers van een gebouw en de toepassing met die functie in een gebouw kan blijven tot sloop, verbouw of renovatie;

Een asbest risico onderzoek kent 3 stappen:

  • Stap 1
    visuele inspectie van het gebouw op aanwezigheid van asbesthoudende materialen
  • Stap 2
    het nemen en laten analyseren van stof- en materiaalmonsters
  • Stap 3
    het uitvoeren van omgevingslucht metingen

Vergunning of beheersplan

Wanneer het besluit resulteert in het saneren van het asbesthoudend materiaal, dan dienen de benodigde onderzoeken en vergunningsaanvragen te worden gestart. Indien de situatie leidt tot het besluit om de asbesthoudende materialen in het gebouw te laten zitten dan is het verplicht om een asbestbeheersplan op te stellen. Asbest Advies Brabant stelt voor u het beheersplan op met daarin een overzicht van de asbestbronnen, weergave van beperkingen van de uit te voeren werkzaamheden en overige maatregelen. Deze gegevens en maatregelen worden allemaal weergegeven in heldere overzichtsplattegronden, met per locatie een opsomming van de controlefrequentie.

Meer weten over asbest inspectie? Bel 0416 – 330 019 of mail info@ingenieursbureaubrabant.nl